Povijest i organizacija udruge

Udruga udomitelja djece i odraslih osoba  „Veliko srce“ je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija  osnovana 9. prosinca 2013. godine i registrirana 4. veljače 2014. godine.

Udruga je namijenjena udomiteljima i udomljenim osobama – djeci, starijim i nemoćnim osobama te psihički bolesnim osobama. Osnovani smo s ciljem podizanja kvalitete življenja udomitelja i udomljenih osoba. Naš krajnji cilj je osnažiti udomiteljske obitelji, potaknuti proaktivnost mladih i djece te im pomoći pri integraciji u sve društvene sfere do postizanja njihove trajne društvene i ekonomske samostalnosti.

Imamo 39 članova među kojima su udomitelji  djece, udomitelji starijih i nemoćnih osoba i udomitelji psihički oboljelih osoba. S obzirom na različite kategorije štićenika, redovito osmišljavamo i održavamo sadržajno prilagođene radionice svakoj od ranije nabrojanih skupina štićenika.

Misija udruge

Udomljeni štićenici imaju pravo na obitelj. Težimo poticanju aktivnog građanstva koje će rezultirati suradnjom građana i lokalne zajednice. Kroz svoje djelovanje želimo povećati socijalnu osviještenost, solidarnost i altruizam u korist psihofizičkog zdravlja udomljene djece i štićenika. Zalažemo se za educirane i aktivne udomitelje kao pokretače razvoja u lokalnoj zajednici.

Vizija udruge

Temeljne vrijednosti koje podupiremo u realizaciji naših ciljeva su: solidarnost, tolerancija, humanost i altruizam. Želimo pozitivno okruženje i razvijanje svijesti socijalno odgovornih pojedinaca s društveno odgovornim ponašanjem. Društvu koje nas okružuje želimo približiti udomiteljstvo te na taj način skinuti stigmu s udomljene djece i odraslih štićenika kako bismo ih mogli uklopiti u društveni život zajednice.

Dužnosnici udruge

Predsjednik: Đurđica Pazdrijan
Dopredsjednik: Ljiljana Knežić
Tajnik: Ivana Vojković
Blagajnik: Goran Jambrušić
Likvidator: Vedran Diktić

Suradnici

Naša udruga uspješno provodi aktivnosti vezane uz promicanje udomiteljstva zahvaljujući podršci naših suradnika:

Grad Čazma

cazma.hr

Centar za socijalnu skrb Čazma

czss-cazma.hr

Osnovna škola Čazma

os-cazma.skole.hr

Srednja škola Čazma

ss-cazma.skole.hr

Centar za socijalnu skrb Bjelovar

czss-bjelovar.hr

Centar za civilne inicijative

cci.hr

Sirius, Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje

centar-sirius.h/

Financiranje

Udruga „Veliko srce“ Čazma potrebna sredstva za rad osigurava iz članarina i putem donacija institucija, organizacija i pojedinaca.
Dosadašnji rad naše udruge financijski je podržalo nekoliko institucija:

Grad Čazma

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Europski strukturni i investicijski fondovi